HOSPICE VANGEN

DGNB GULD

 

Tryghed og sikkerhed

Nye mødesteder

Naturlige legepladser

Minimum befæstelser

Permeable belægninger

Genbrug

Hjemmehørende arter

Øget biofaktor

Begrænset belysning

LAR

Det nye hospice placeres i en ny landskabelig kontekst. Det er vores mål at landskabet skal omfavne hospice. Fredskoven forstærkes, arterne mangfoldiggøres, referencerne fra egne oplevelser med naturen gøres mere synlig.  Gennem større variation i beplantnings karaktererne. Fra velplejede sansehaver til vilde græsser. Danske træer, der nogle steder fortættes og andre steder adskilles, så lys og rum får en afgørende rolle for betragterens opfattelse. Træer, der står helt lette og træer, der giver dybde og ro.

 

Det er vores intention at lade landskabet skabe en smuk fortælling om mennesket ved livets ende. Hvor store træer omfavner og skaber ro omkring ankomsten til Hospice, hvor gårdhaverne understreger det altafgørende nærvær, der er inden for husets rammer og hvor haven underbygger uendelighed og foranderlighed; lyset, naturlighed, vildskab og variation. Vi skaber et landskabeligt forløb fra ankomst til fredskov, hvor bygningen placeres ned i landskabet. Den vilde karakter optræder således alle steder i og omkring huset.

PROJEKT: 

STATUS: 

ÅR: 

BYGHERRE: 

ARKITEKT:

INGENIØR:

LANDSKAB: 

LOKATION: 

Hospice

Udført

2019

Region Nordjylland & Kamilianergaarden

Friis & Moltke

Sweco

Green Sustainable Landscape

Nørresundby

 ALLE PROJEKTER         ÅBEN LAND           BYRUM           INSTITUTIONER         BOLIGER