top of page

Havneøen skal igennem etablering af promenaden og havepladsen, skal forbindelse og ophold for mange interessenter- både de der allerede har havnen som sit tilholdssted, de der flytter ind, de der arbejder der og de der kommer til at benytte havnen som udflugtsmål. Vi har i vores arkitektoniske bearbejdning af stedet, haft fokus på funktionalitet, kvalitet og æstetik.

På Havnepromenaden er detaljeringsgraden nedtonet da det er vandet der er hovedattraktionen. Beplantning er den samme som på Havnepladsen for at binde plads og promenade sammen. Befæstelserne er kostet insitu beton. En bred træhammer af azobé med indbygget belysning danner kant, hvor der er mulighed for at sidde helt tæt på vandet.

Havnepladsen og Havepromenaden etableres med materialer hentet fra havet, og med stor sammenhæng til de materialer der allerede er på havnen. Materialer og plantearter er robuste og identitetsskabende. Materialerne bliver flettet sammen og forbinder nyt og gammelt på en enkelt og respektfuld måde.

PROJEKT: 

STATUS: 

ÅR: 

BYGHERRE: 

INGENIØR: 

LANDSKAB: 

LOKATION: 

Promenade, Havneøen

Hovedprojekt

2018

Horsens Kommune

A1 Consult

Green Sustainable Landscape

Horsens

 ALLE PROJEKTER         ÅBEN LAND           BYRUM           INSTITUTIONER         BOLIGER

bottom of page