top of page
havnepromenaden2.jpg

Havneøen skal igennem etablering af promenaden og havepladsen, skabeforbindelse og ophold for mange interessenter- både de der allerede har havnen som sit tilholdssted, de der flytter ind, de der arbejder der og de der kommer til at benytte havnen som udflugtsmål. Vi har i vores arkitektoniske bearbejdning af stedet, haft fokus på funktionalitet, kvalitet og æstetik.

Havnepladsen er en enkel plads, med fine fortællinger om kyst og strand. Pladsen består af et kæmpe plantebed i beton med specialdesignede bænke der løsriver sig fra bedets kant. Fra bænken kan man sidde med det nye byggeri på Havnefronten i ryggen og skue ud over fjorden og fiskerhusene. I plantebedet etableres en robust kystbiotop, der i høj grad bidrager til at øge artsdiversiteten på stedet. Befæstelserne består af knuste muslingeskaller og til kantning og detaljering bruges brændt træ.

Havnepladsen og Havepromenaden etableres med materialer hentet fra havet, og med stor sammenhæng til de materialer der allerede er på havnen. Materialer og plantearter er robuste og identitetsskabende. Materialerne bliver flettet sammen og forbinder nyt og gammelt på en enkelt og respektfuld måde.

Plads, Havneøen

Hovedprojekt

2018

Horsens Kommune

A1 Consult

Green Sustainable Landscape

Horsens

PROJEKT: 

STATUS: 

ÅR: 

BYGHERRE: 

INGENIØR: 

LANDSKAB: 

LOKATION: 

 ALLE PROJEKTER         ÅBEN LAND           BYRUM           INSTITUTIONER         BOLIGER

bottom of page